Може ли да се постави винилова настилка в коридора?

За собствениците на жилища, които търсят входни подови настилки с ниска поддръжка, които също са атрактивни, издръжливи и достъпни, винилът е отличен избор.

Това е едно от най-устойчивите подови покрития и идеално за зони с голям трафик.  Така че отговорът на въпроса поставен в заглавието е положителен, да може да се постави винилова настилка за коридор.

винилова настилка за коридор

Винилът е устойчив на влага, петна и надраскване, много лесен за почистване и се предлага в широка гама от дизайни и стилове, включително реалистични дизайни на дърво, камък и плочки. Освен това е сравнително евтин в сравнение с други подови материали като масивно и инженерно дърво, керамични и порцеланови плочки, настилките от естествен камък. 

Винилът е един от най-лесните за монтиране подове, което го прави още по-достъпен вариант за подова настилка. Добре е обаче да наемате професионалист, който ще инсталира пода както си му е реда и няма да имате проблеми да ползвате настилка за много дълъг период от време. 

Винилът е отличен заместител на дървените настилки за коридор

Винилът е чудесен избор за собствениците на жилища, които искат дървен под за входа си, за коридорите в къщата, защото няма практичните недостатъци на дървото като ниска водоустойчивост. ПВФ (PVC) настилките са устойчиви подови покрития с ниска поддръжка, предназначена дори за най-натоварените входове.

винилова настилка за коридор

Освен че ги замества като качество, винилът наподобява визията на почти всяка една подова настилка за коридор – почти едно към едно – и за хората, които ще влизат и излизат от дома ви, ще е много трудно да направят разликата. Затова ви предлагаме да разгледате предложенията онлайн, за да се уверите в изумителната визия на самите продукти за под от винил. 

5 предимства на виниловите настилки за коридор

Устойчив на петна и надраскване – водоустойчивостта на винила го прави популярен избор за кухни и бани. Въпреки това, с мокри чадъри, кални обувки и сняг и киша, проследени в дома през входа, винилът също е отличен избор за това пространство, защото няма да понесе щети. Качествата на устойчивост на надраскване и петна на винила също ще се справят по-добре с натоварения трафик и по-грубото третиране.

Устойчив на вода – превъзходната водоустойчивост дава предимство на винила пред подовете от ламинат и твърда дървесина, които не предлагат същото ниво на защита срещу влага. Така че ако има някакви нетипични наводнявания на място, то винилът ще поеме това и няма да има поражения върху него.

винилова настилка за коридор

Лесен за почистване и ниска поддръжка – винилът е една от опциите за подови настилки с най-ниска поддръжка. Почистването на кал, мръсотия и вода, внесени в дома от улицата отвън, е толкова просто, колкото да избършете виниловите си подове с влажна кърпа. Редовното почистване с прахосмукачка и метене ще запази вашите винилови подове без замърсявания и прах.

Лесен за монтаж – както луксозните винилови плочки (LVT), така и виниловата ролка (известна още като листов винил) предлагат бързи и лесни методи за монтаж. Всичко, от което се нуждаете, е чиста, суха и равна повърхност. Някои опитни собственици на жилища могат и сами да монтират своите винилови подове без нужда от специални инструменти или лепило. Ние обаче препоръчваме сигурната ръка на професионалиста. 

Предлага се в широк спектър от дизайни и цветове – винилът се предлага в почти неограничена гама от цветове, дизайни, шарки и стилове, което ви дава свободата да изберете входен под, съобразен идеално с вашите вкусове и декор на дома.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d блогъра харесват това: